Dolar 32,8628
Euro 35,2123
Altın 2.452,53
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 30°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 30°C

IGLO Architects’ten Koç Grubu İçin Sürdürülebilir Tasarım: Arçelik Content Studio

IGLO Architects, Koç Kümesi bünyesindeki markaların reklam ve tanıtım gereksinimlerine inhouse tahliller üretilmesi emeliyle planlanan ve Çayırova’daki mevcut yerleşke içerisinde bulunan eski bir bakım binasının kurumun sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak dönüştürülmesiyle hayata geçirilen “Arçelik Content Studio” dizaynına imza attı. 

IGLO Architects’ten Koç Grubu İçin Sürdürülebilir Tasarım: Arçelik Content Studio
REKLAM ALANI
12 Mart 2024 15:12
38

IGLO Architects, Koç Kümesi bünyesindeki markaların reklam ve tanıtım gereksinimlerine inhouse tahliller üretilmesi maksadıyla planlanan ve Çayırova’daki mevcut yerleşke içerisinde bulunan eski bir bakım binasının kurumun sürdürülebilirlik unsurlarına uygun olarak dönüştürülmesiyle hayata geçirilen “Arçelik Content Studio” dizaynına imza attı. 

Birbirinden farklı ölçeklerde ve işlevlerde ödüllü mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar ortaklığındaki IGLO Architects, Koç Kümesi için kurumun sürdürülebilirlik prensipleri doğrultusunda eski bir bakım binasından dönüştürülen bir içerik stüdyosu tasarladı. “Adaptive re-use” olarak da isimlendirilen bir yine kullanım projesi olan Arçelik Content Studio, grubun reklam masraflarında değerli bir tasarruf sağlamasının yanı sıra etrafa hassas bir uygulama örneği olarak da paha görüyor. Geri dönüşüm ve tekrar kullanım yoluyla yapı üretiminde kaynak tasarrufunun ve atık ölçüsünün azaltılmasının mümkün olabileceğini kanıtlayan proje, kurumlara sürdürülebilirlik unsurlarının ticari bir ortamda nasıl muvaffakiyetle uygulanabileceğini gösteren bir ilham kaynağı niteliği taşıyor.

ARA REKLAM ALANI

IGLO Architects, Arçelik Content Studio’nun dizaynında, yerleşkenin depolarında bulunan atık çelik gereçleri, kafesleri ve kullanılabilir durumdaki tüm öbür malzemeleri tespit ederek stüdyonun gereksinimlerine uygun biçimde plan tahlillerine adapte etti. Böylelikle mümkün olduğunca geri dönüştürülmüş materyallerin kullanımıyla ana kriter olan sürdürülebilirlik prensibine uygun hareket edilerek örnek bir tasarım ve uygulama gerçekleştirilmiş oldu.

Platolar tasarlanırken; farklı fotoğraf ve görüntü çekimlerine yönelik gereksinimleri karşılayabilecek formda, 1200 metrekarelik bu yapının çekimler için gelecek yerli/yabancı takımlar, oyuncular ve set takımlarının gereksinimi olan ülkü alanların oluşturulması ve ofis çalışanlarının firma standartlarına uygun kurallarda çalışabilmeleri önemsendi.  Teknik donanımlar ve dekor gereçleri için ulaşımı kolay depolar, ağır kullanılacak teknolojik altyapılar için teknik alanlar, araç girişine imkan verecek geniş yerler programda yer aldı. Toplumsallaşma ve yemek alanları, ıslak hacimler, makyaj odaları ve süreksiz kullanıcılara çalışabilecekleri ofis kaideleri sağlanması keyifli çalışılabilecek yerlerin elde edilmesine dikkat edildi. Tıpkı anda üç markanın sabit dekorlarının olabileceği, ayrıyeten özgür çekimler de yapılabilecek esnek platolar tasarlandı.

IGLO Architects, yapının mevcut çelik makaslarını ve çatısını güçlendirilerek yenilerken, duvarlar ve tabanları akustik gereksinimlere uygun halde yine tasarladı. Farklı çekim senaryolarına nazaran uyarlanabilen çok işlevli ve dönüştürülebilir platolar oluşturuldu. Yapı cephesi; gereç depoları, teknik alan ve konuk girişlerini dış kaidelerden ve binanın önündeki yolun hareketli trafiğinden korunacak halde geriye çekilerek davet ederken; dış ünite ve istenmeyen ayrıntıların maskelendiği çift yüz kafes çerçeveler kullanıldı.

IGLO Architects tarafından markanın kurumsal kimliğine uygun nitelikte yenilenen cephe dizaynında tekrar geri dönüştürülmüş materyallere yer verilirken sanayi yapısına çağdaş bir görünüm kazandırılmış oldu. Kullanılan tüm ses ve aydınlatma sistemlerinin güç tasarrufu sağlayacak biçimde seçilmeleri yapının karbon ayak izini azaltan uygulamalardan bir oburu oldu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

ankara web tasarım law office wordpress hosting ingilizce kursu siyasi danışmanlık ankara haberler Renault Yedek Parça Ankara Çıkışlı Karadeniz Batum Turu Dacia Yedek Parça Fluence Yedek Parça iveco yedek parça ankara Güneş Enerjisi İmplant Süt Sağım Makinesi Yedek Parça Casıo g shock forklift aküsü Pt100 ankara ceza avukatı Ankara endoskopi labomat Beta Law dacia yedek parça güç trafosu oto yedek parça dunnage airbag e-imza check up Huzurevi damla etiket radyal fan iç mimar jean Hobi Bahçesi Yatırımı etiler pilates değer kaybı Adblue yer yıkama makinesi Baharat Çeşitleri çevrimiçi yedek parça